- תום מרמרלי
הטיפים שיעזרו לכם לחסוך זמן יקר בטריאתלון הבא שלכם

נכנסתם לעולם הטריאתלון וכבר התנסתם בתחרות אחת אולי שתיים, אבל אתם מרגישים שכולם יוצאים לפניכם משטח ההחלפה ורק לכם לוקח קצת יותר מדי זמן להחליף בין השחייה לאופניים או האופניים לריצה.
אז איך המקצוענים עושים זאת וכיצד ניתן לקצץ זמן יקר בשטח ההחלפה ובכלל, מה מומלץ שיהיה לכם מבעוד מועד וכיצד להתאמן.
1. נעליים
בנעלי ריצה, החלפת השרוכים לשרוכים העשויים מגומי שיעודיים לטריאתלון, שרוכי גומי מאפשרים לוותר על שלב השריכה, פשוט מכניסים את כף הרגל פנימה והגומיות מתהדקות וזה חוסך הרבה זמן.
נעלי רכיבה, מומלץ לרכוש נעליים יעודיות לטריאתלון שיש להן סגירה אחת, בדרך כלל באמצעות סקווטש וכך קל יותר לנעול את הנעליים תוך כדי רכיבה, בתנאי שהתאמנתם על העניין. כיום ישנו פטנט נחמד של חברת ספשלייזד שמקל מאוד על נעילת הנעליים תוך כדי רכיבה.
2. ציוד
אני ממליץ להגיע לתחרות עם כמה שפחות ציוד, כמה שפחות דברים להתעסק איתם. כשאני מגיע לשטח החלפה אני לא רוצה להתעסק בכלום מלבד הדברים שאני חייבת לתחרות עצמה וזה אומר קסדה, מספר חזה וזהו.
3. חליפת טריאתלון
חליפת טריאתלון יכולה להיות שני חלקים או חלק אחד. באימונים אנחנו בדרך כלל לא מתאמנים עם חליפת טריאתלון וזה בהחלט משהו שמקצר זמנים שלא צריך להחליף בגדים.
4. חיבור נעלי הרכיבה לאופניים
חשוב מאוד לפני התחרות להתנסות ולהתאמן עם הדרכה מסודרת על נעילת נעליים תוך כדי רכיבה, כיוון שבלחץ של תחרות הדבר עלול להפוך למסוכן מאוד עבורכם ועבור המתחרים האחרים. "לפעמים תופסים את הנעליים עם גומיות על מנת שהן יהיו מאוזנות לקרקע ולפעמים נוח להכניס ככה את הרגליים תוך כדי רכיבה".
5. התחלת רכיבה בלי התחברות
אני ממליץ להקדיש את הדקה הראשונה של הרכיבה לצבירת מהירות כאשר הרגליים מונחות על הנעליים ולא להתעסק עם נעילת הנעליים כשעדיין לא צברתם מספיק מהירות ואתם עלולים מהר מאוד לאבד שיווי משקל "אני רוכב, תופס מהירות ומגיע לאיזה יישורת שאני רואה שיחסית יהיה לי קל להתעסק עם זה ואז אני מכניס את הרגליים לנעליים. לא למהר להכניס את הרגליים לנעליים, אנחנו רגילים לרכוב כשאנחנו מוקלקים אבל זה לא כזה משמעותי, יותר משמעותי שלא תאבד זמן על התהליך, תפוס מהירות קודם! אני רואה אנשים שמתחילים את הרכיבה ואז מתחילים להכניס את הרגליים לנעליים כשהם רק בהתחלה על עשרה או חמישה עשר קמ"ש ואז, מעבר לזה שזה לא יציב, זה חבל, קודם תפוס מהירות ואז תכניס את הרגליים לנעליים.
6. מספר חזה
אני ממליץ להשאיר את מספר החזה סגור ופשוט להשחיל את הגוף לתוך הלולאה "זה בדרך כלל מגיע עם קליפס אז אני פשוט משאיר את הקליפס סגור ונכנס פנימה, זה מרגיש לי הרבה יותר פשוט מאשר להתעסק עם הקליפס".
7. אוכל
כמובן שעניין האוכל תלוי מאוד במקצה בו אתם מתחרים "באולימפי אפשר אפילו לשחות עם זה, לחליפות טריאתלון יש כיסים ואין שום בעיה וזה לא נופל. יש כאלו שמדביקים על השילדה ואז תוך כדי רכיבה לוקחים משם. אני לא חושב שזה רעיון מדהים כי אפשר להכניס את זה לתוך החליפה".
8. קסדה
ישנו פטנט יחסית חדש בעולם הקסדות, התפס שסוגר את הקסדה הוחלף במגנט מאוד חזק "לפעמים אנשים מסתבכים עם הסגירה של הקליפס, לא רואים אותו והוא קטן יחסית אז יש קליפס מגנטי שנסגר חצי אוטומט ויש אותו הדבר גם לרצועות חזה".
9. אווירודינמיות באופניים
דבר מאוד חשוב שחוסך זמן רכיבה יקר זה איירובר ותנוחה אוירודינמית על האופניים, אחרי זה באים הגלגלים והקסדה שהיא מאוד חשובה מבחינה אוירודינמית לצורך זה יש את קסדות הנג״ש.
10. הסרת הנעליים תוך כדי רכיבה
בדיוק כמו שאנו מתחילים את קטע הרכיבה, כך גם נסיים אותו "מגיעים לאותו קטע שבו החלטתי שהוא בטיחותי מספיק להכניס את הרגליים לנעליים ובקטע זה אני מוציא את הרגליים מתוך הנעליים ושם אותם על הנעליים וממשיך לרכוב את החלק האחרון כשהרגליים מחוץ לנעליים".
11. הכרת שטח ההחלפה
מומלץ להכיר טוב את שטח ההחלפה על מנת לא לבזבז זמן יקר בחיפוש אחר האופניים תוך כדי תחרות. "חשוב להבין בדיוק באיזה עמדה נמצאים האופניים שלך בשביל לא להסתבך כשנכנסים לשטח החלפה, זה גם קורה, אנשים נכנסים ולא מוצאים את האופניים שלהם ומבזבזים זמן בשטח החלפה. לדמיין את הנתיב הקצר ביותר לאופניים שלך מהנקודה שמגיעים מכיוון המים ולהפך".